top of page

יצירתיות וורסטליות איכות

השפים הפרטיים של YAMA 

ליקטנו את טובי השפים הפרטיים וצירפנו אותם אלינו ל- YAMA  

התפריטים מחומרי הגלם הטריים והמשובחים של תוצרת חקלאי הגליל והגולן לצד היצע היקבים מהרפרטואר המקומי.

השפים שלנו מפוצצים בכישרון וידע ויבשלו לכם ארוחות שלא תשכחו. 

 
chef

שף ניתאי יהלום

chef

שף דודי אברהמי

chef 1

אודות

chef

שף דודי אברהמי: 

את עיקר הקריירה שלו עשה שף אברהמי במטבח "צפרה" של שף אבי קונפורטי.

בנוסף, עבד במטבחי "צ'ימיצ'נגה", "רוסטיקו"  ו"סבסטיאן". 

כיום בחר לעבוד כשף פרטי– פלטפורמה שמעניקה לו את החירות לבטא את עצמו וליצור שפה קולינרית אישית.

שף אברהמי, (בן 40), יליד ת"א. הוא החל את דרכו במטבחי סיירת מטכ"ל ומשם נרשם ללימודי קולינריה בתדמור. בתום מסע אישי במטבחים המובילים של ת"א, החליט לעבוד כשף פרטי. עבורו, בניית תפריט עוברת דרך חקר תרבויות: הוא לומד, טועם, פוגש שגרירים של אוכל ורק אז מציג בארוחות שלו את כל מה שלמד.  "לייצר תפריט של כ-20 מנות זה ה"פשט" של עבודת השף, המנה שמוגשת היא תוצאה של רבדים רבים ותהליכי לימוד ועומק", הוא אומר. 

  

ההתמחות הארוכה שלו ותשוקתו האמיתית היא למטבח המקסיקני והאסייתי.

הוא מת על הטאץ' הפיקנטי ואת אהבתו לפלפל החריף אף קעקע על גופו כלוגו. 

האורחים ב-YAMA יכולים להנות מהוורסטיליות של שף אברהמי ולבחור בין מגוון תפריטים וסוגי מטבחים מסביב לעולם, למשל:  

ארוחה איטלקית, בין מנות ניתן למצוא: פוקאצ'ות ומטבלים, סלט אנדיב עם סלק וגבינת גורגונזולה, סליקורניה פריכה, ויניגרט שמפניה, קרפצ'ו חצילים שרופים, לינגוויני טונה אדומה עם אורוגולה, צלפי פנינה, פרמז'ן וזרעי עגבניות מגי, פילה לברק מפויח,  פילה בקר מיושן 30 יום עם ניוקי תפו"א, ברוקולי, רוטב יין ברברסקו ועוד. 

ארוחה אסייאתית, בין מנות ניתן למצוא: נאן הודי ומטבלים, סאשימי טונה ילופiן פונזו בצלים ואבוקדו,  טטאקי פילה בקר מיושן 30 יום, צלפי פנינה ורוטב אדובו צ'יפוטלי,  גיוזה עוף- כיסונים בעבודת יד ברוטב טאיווני מאלחש,  בר ים מעמקים עם קארי, פטריות, ערמונים, בזיליקום, ברוקולי ואורז קוקוס, פילה בקר מיושן 30 יום | רוטב גינס , פירה בצלים מקורמלים ואספרגוסים. ועוד. 

ארוחה מכסיקנית, בין מנות ניתן למצוא:  נאצ'וס פריך עם סלסה עגבניות ירוקות,  פיקו דה גאיו וגואקמולה,קסדיה חזה אווז ,  קרפצ'ו פילה בקר ברוטב אדובו צ'יטופלה, כנפי עוף פריכות, סשימי קינג פיש, פילה בר ים סנטה פה לצד פירה עשבים וצ'ימיצ'ורי, פילה בקר מיושן 30 יום לצד גראטן תפו"א ובטטה ורוטב קורונה ועוד. 

'

chef 2

אודות

chef

שף ניתאי יהלום

יהלום, (בן 31), הצטרף בתחילת 2021 לצוות השפים הפרטיים של YAMA לאחר ניסיון רב שצבר במסעדות של השף אייל שני: "צפון אברקסס" וה"סלון".  כמו כן, עבד ב"קפה האנוי" וב"אייבי" של אסף דוקטור. 

לפני שנה חזר לביתו בקיבוץ מורן שבצפון לאחר 7 שנים קולינריות בת"א.  

את אהבתו למטבח גילה כשטייל באוסטרליה והחל לעבוד כשוטף כלים עד שטיפס כל הדרך מעלה לעמדת השף.  

אצל אייל שני למד על חשיבות חומרי הגלם, העבודה עם ירקות ודגים וטיפול במנה המונחת במרכז הצלחת. "הדבר שהשפיע עלי הכי הרבה בעבודה עם אייל שני היא הכנות של האוכל, בישול שלא מסווה את חומר הגלם, מנות נקיות ועוצמתיות בכנותן". 

הוא מציע 3 סוגי תפריטים, שנשענים כולם על חומרי גלם מקומיים וטריים מהשווקים והכפרים שבסביבה. הוא מתמחה ואוהב לטפל בדגים נאים ומבושלים, ירקות וכן מנות בשריות. 

מרגש לעבוד במטבח של "yama", הוא אומר, "מדובר בווילות הכי יפות בצפון. כשאני נכנס למתחם אני מרגיש כאילו הגעתי לתאילנד או לאינדונזיה. המטבח מאובזר ונוח לעבודה והרמה גבוהה מאד. היופי והאיכות מורגשים בכל פינה וכייף לעבוד כך. תודעת השירות ברמה שלא פגשתי וזה ניכר בכל תמה שאנחנו מעניקים לאורחים שלנו". 

שף ניתאי מציע 3 סוגי תפריטים: 

תפריט טעימות, שכולל בין היתר: טארטלטים של אבוקדו, אריסה וטרטר עגבניות קלופות, טרטר וסאשימי אינטיאס, רביולי דלעת וריקוטה ביתית,  דג קבור בהר של מלח, טלה מגולגל עם מנגולד ועוד. 

תפריט עונתי, שכולל בין היתר: פוקאצ'ה, טרטר אינטיאס, מלפפון, עשבי תיבול וגרידת לימון, ארטישוק קונפי, לאבנה, עלי זעתר וחריף ירוק, בשר הדרים ופקאנים קלויים, פילה דג צלוי עם בצלים, ועגבניות ביין לבן וחמאה עוד. 

תפריט ביתי, שכולל בין היתר: סלט חסה ועלים ברוטב ויניגרט, תפוח אדמה צלוי עם טימין שערייה, אורז מטוגן עם אטריות דקיקות, חריימה דג פיקנטי, קציצות בקר ברוטב אדום, מוס שוקולד, קצפת וקראמבל עוגיות 

תפריט ארוחת בוקר מפנקת 

bottom of page